Şef Ebru Baybara Demir Gastronominin Nobel’ini kazandı

Yayınlanma Tarihi:

Şef Ebru Baybara Demir Gastronominin Nobel’ini Türkiye’ye taşıyan ilk Türk kadın şef oldu. Mardin’de gastronomi alanında hayata geçirdiği dikkat çekici projelerle sosyal kalkınma ve biyoçeşitliliği desteklerken kültürel entegrasyona da katkı sağladı.

Şef Baybara Demir, Şubat 2023’te meydana gelen yıkıcı depremin ardından başlayan destek çalışmasının yanı sıra yirmi yılı aşkın süredir, mülteci entegrasyonu, iklim değişikliğinin toprak üzerindeki etkisi ve toplumsal kalkınma odaklı projeleriyle bugüne kadar birçok konuya gastronomi odaklı çözüm üretmek için çalıştı. Şef Ebru Baybara Demir, gastronomik yeteneğini sosyal değişimde etki yaratmak için kullanıyor. Kültürel entegrasyon, istihdam ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanarak acil sosyokültürel sorunları ele alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİLİ İÇERİKLER

Yapay Zeka SEO Dünyasını Derinden Değiştiriyor

Dijital pazarlama dünyası sürekli evrim geçirirken, yapay zeka (AI) teknolojileri arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejilerini kökten değiştiriyor. Sektör...

SSL Nedir ve SSL Sertifikasının Dijital Güvenlikteki Önemi

Türkçe'de "Güvenli Yuva Katmanı" olarak adlandırılan SSL, bir web sunucusu ile kullanıcı tarayıcısı arasındaki veri akışını şifreleyerek hassas...

Muğla’da Bozburun Açıklarında 5.7 Büyüklüğünde Deprem Oldu

03 Haziran 2025 tarihinde saat 02:17:27’de, Muğla’nın Bozburun açıklarında (Akdeniz) Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.7 büyüklüğünde bir deprem...

İSO 500’de Anadolu’nun Payı Artıyor: Türkiye’nin Sanayi Haritası Değişiyor

İSO 500’de Anadolu’nun Yükselişi: Rakamlarla 2024 2024 İSO 500 listesi, Anadolu’nun sanayi arenasındaki yükselişini net bir şekilde ortaya koyuyor....